BAHAN-BAHAN
·
2
1/2 cawan tepung jagung
·
1
½ cawan tepung gandum
·
½
cawan oats dikisar halus
·
1
cawan gula yang telah dikisar halus
·
3
cawan cornflakes diramas
·
1
cawan chip chocalate
·
serbuk
koko 2 sudu besar makan
·
Majerin
3 cawan
CARA-CARA
1. Tepung gandum dan tepung jagung
digoreng tanpa minyak kira-kira 10 minit (disangai)
2. Angkat tepung kemudian masukkan
serbuk koko, gula dan oats yang dikisar gaul sehingga rata.
3. Masukkan majerin sehingga rata dan
doh menjadi melekat. masukan chip coklat dan cornflakes dan digaul rata
4. Masukan adunan ke dalam mangkuk
kertas. adunan hendaklah hanya suku dan
paling banyak adalah setengah kerana apabila masak biskut tersebut akan
mengembang.
5. Bakar dalam ketuhar bersuhu 180 ˚c
selama 15 minit.
![]() |
| Aisha Shaa |

No comments:
Post a Comment