WELCOME...WELCOME...WELCOME...WELCOME TO AISHA SHAA BLOG

Monday, 7 July 2014

Sup Yong Tau Fu

Bahan-bahan:

  • ·        Fish ball mengikut jenis dan jumlah yg dikhendaki
  • ·        Crab stik mengikut jumlah yang dikhendaki
  • ·        Kangkung mengikut jumlah yang dikhendaki
  • ·        Bawang goreng ( paling penting, mesti ada)
  • ·        2 ulas bawang merah
  • ·        Seulas bawang putih
  • ·        Garam secukup rasa
  • ·        Gula secukup rasa
  • ·        Sedikit ajinamoto
  • ·        Daun bawang


Cara2:


  1.  Didihkan air
  2. Masukkan bawang merah bersama bawang putih yang telah di blender
  3.  Masukkan bawang goreng
  4.  Masukkan garam, ajinamoto dan gula tunggu mendidih.
  5.  Celur crab stik dalam air rebusan tadi dalam 3minit
  6. Angkat dan asingkan
  7. Rebus fish ball dalam air rebusan dan kangkung dalam air rebusan yang lain sehingga masak
  8. Angkat dan asingkan fish ball, kangkung dan lain-lain.
  9. Matikan sup
  10. Potong daun bawang dan taburkan di dalam sup bersama daun bawang.
  11. Sup sedia dihidangkan bersama fish ball, kangkung, crab ball dan stik crab bersama-sama.

No comments:

Post a Comment